BOĞAZLIYAN'DA SİNEMA KEYFİ

Okuduğunuz haber
ESNAFA DEVA OLACAK

KOOPERATİFLER BİRLEŞİYOR

Anasayfa   /    Güncel    /    ESNAFA DEVA OLACAK

ESNAFA DEVA OLACAK

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Begüm Başmısırlı bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldiği Boğazlıyan’da büyük ilgi ve destek gördü. İlçe Kaymakamı Recep Aydın başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları da ziyaret eden Başmısırlı, çarşı merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.

GÜNCEL      23 Eylül 2021 - 00:11     0

ESNAFA DEVA OLACAK

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Boğazlıyan’a gelen DEVA Partisi Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Betül Başmısırlı, ilçeden memnun ayrıldı.
İlçe Başkanı İsmail Paşaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra çok sayıda partililer tarafından karşılanan Başmısırlı’nın ilk durağa İlçe Teşkilatı oldu. Burada partilileri ile bir araya gelen ve istişarelerde bulunan Betül Başmısırlı daha sonra sırasıyla İlçe Kaymakamı Recep Aydın başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ziyaret etti.
Beraberinde İlçe Başkanı Paşaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte esnaf ziyaretinde bulunan Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Betül Başmısırlı, ziyaret kapsamında esnafın sorunlarını dinleyerek, çözüm odaklı istişarelere bulundu.
ESNAF EKONOMİNİN CAN DAMARIDIR
DEVA Partisi olarak her zaman esnafın yanında olduklarını belirten Betül Başmısırlı, esnafın yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını belirterek, ”Esnafımız sadece pandemi sürecinin getirdiği kısıtlamalardan dolayı zor günler yaşamıyor. Asıl sorun hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikalarında” dedi.
“Esnaf ülkemiz ekonomisinin can damarlarından en önemlisidir” diyen Başmısırlı esnafı koruyan yasaların olmamasından şikayet etti.
Büyük ve zincir marketlerin kuralsız bir şekilde her noktada açılmasının küçük esnafı zor durumda bıraktığını ifade eden Betül Başmısırlı “Küçük esnaf, mahallemizin, sokağımızın, caddemizin hem koruyucusu hem de zor günlerde en büyük dostudur.
Küçük esnafı korumak mahalleyi korumaktır. Bu nedenle esnafımıza destek olacak uygulamaların bir an önce açıklanması gerekiyor. Vergi indirimi, kira ve SSK desteği gibi açıklanan destekler istenilen noktada değil” diye konuştu.
Ziyaretler kapsamında Gazetemiz Haber Merkezi’ni ziyaret eden Betül Başmısırlı, gazetemiz sahiplerinden Mustafa Doğan ve Yazıişleri Müdürümüz Gökhan Doğan ile bir süre görüştü.
STK BAŞKANLARI İLE BULUŞTU
Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda Boğazlıyan’da bulunan Sivil Toplum Kuruluş başkanları ile bir araya gelen Betül Başmısırlı, şunları kaydetti: “DEVA Partisi olarak, halkımızın tüm sorunlarına çözüm arama derdindeyiz. Sadece muhalefet olsun diye doğru bir şey varsa karşı çıkmıyor aksine destekliyoruz. Yanlışın da yanlış olduğunu söylüyor alternatif çözümü de sunmaktan imtina etmiyoruz.” dedi.
Başmısırlı sözlerini daha sonra şöyle sürdürdü:
“Esnafın çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Başmısırlı, “Esnaf ve sanatkârların değişen ekonomik ve sosyal şartlara uyum sağlayacak şekilde rekabet güçlerini ve kapasitelerini arttıracağız. Bunun için, esnaf ve sanatkâr odaları ve birlikleri bünyesinde, esnaf ve sanatkârlara ihracat süreçleri, girişimcilik, Ar-Ge ve yenilikçilik ile devlet yardımları hakkında eğitim, danışmanlık ve bilgi desteği sağlayacak birimler oluşturacağız.
Esnaf ve sanatkarımızın işlerini büyüterek tacir ve sanayici aşamasına geçerek KOBİ niteliğine kavuşması, ekonomideki gelişmeleri yakından takip edebilmesi için sürekli bilgilendirme kanalları oluşturacağız.
Geleneksel alanlarda faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar için yeni iş fikirlerinin geliştirilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması ve ayakta durabilen bir işletme altyapısı oluşturulması için girişimcilik eğitimleri ve girişimciliğe yönelik desteklere önem vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ