SOFRALAR ROZA’YLA TATLANIYOR

Okuduğunuz haber
ELBAŞI’DAN 1 MAYIS JESTİ

OKTAY’DAN “BİRLİKTELİK” VURGUSU

Anasayfa   /    Güncel    /    ELBAŞI’DAN 1 MAYIS JESTİ

ELBAŞI’DAN 1 MAYIS JESTİ

Yapmış olduğu çalışmalarla bölgede örnek teşkil eden Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yaptığı jestle Belediye’de çalışan işçi ve emekçileri bir kez daha duygulandırdı. Atatürk Parkı yanında atıl durumdaki 2 bin 400 metrekarelik alanı yeniden dizayn ederek Uzunlu’ya kazandıran Başkan Elbaşı, bu alana 1 Mayıs Emekçiler Bahçesi koyarak, işçi ve emekçiye verdiği değeri bir kez daha gözler önüne serdi.

GÜNCEL      30 Nisan 2020 - 01:18     0

ELBAŞI’DAN 1 MAYIS JESTİ

Göreve seçildiği günden itibaren Belde’ye yaptığı hizmet ve yatırımların yanı sıra işçi ve emekçiye vermiş olduğu değerle isminden sıkça söz ettiren Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi yaptığı jestle Belediye bünyesinde çalışan emekçileri bir kez daha duygulandırdı.
HER ÇALIŞMASI ÖRNEK OLUYOR
Seçim sonrasında ilk kez gittiği Belediye binasında makamından önce işçi ve emekçilere ayrılan odaya giderek, onların hangi şartlarda vakit geçirdiğini gözlemleyen Başkan Okan Yaşar Elbaşı’nın ilk talimatı, işçi ve emekçilerin istirahat ettiği odayı yeniden baştan aşağı dizayn ettirmek oldu.
Belediye personelinin rahat etmedikçe ben şatafatla donatılmış makam odamda oturamazdım diyerek, çalışanların gönlünde taht kuran Başkan Elbaşı, Hizmet İş Sendikası ile yapılan sözleşmede de işçiden yana tavır takınarak Yozgat’ta bir ilki gerçekleştirdi.
ATATÜRK PARKI DAHA DA GENİŞLEDİ
 İşçinin, emekçinin alın terinin karşılığını Belediye imkanları dahilinde fazlasıyla veren Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Boğazlıyan bölgesinin dinlence mekanı olan Atatürk Parkı yanında bulunan 2 bin 400 metrekarelik atıl alanda yaptığı hummalı çalışma sonrasında park alanını daha da genişletti.
Kuşkonmaz ve çalılarla örtülü alanı temizleyerek ortaya çıkan bölgeyi Ceviz, Kiraz, Şeftali, Armut, Erik ve Asma fideleriyle buluşturan Elbaşı, çalışmaları yerinde inceleyerek işçilerle bir süre sohbet etti.
Bu alanın Belediye’de çalışan işçi ve emekçilerin yoğun gayretleri sonrasında yeni görünüme kavuştuğunu söyleyen Başkan Okan Yaşar Elbaşı, bu alana 1 Mayıs Emekçiler Parkı ismini vererek çalışanlarına bir kez daha jest yapmış oldu.

ELBAŞI: İŞÇİ VE EMEKÇİ BENİM BAŞTACIMDIR
Hiçbir emeğin karşılıksız bırakılmaması gerektiğini, alının terinin karşılığının fazlasıyla verilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Elbaşı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Göreve başladığım ilk günde daha makama çıkmadan önce Belediye’de çalışan arkadaşlarımın oturup kalktığı odaya gittim. Onlara tahsis edilen odayı gördükten sonra lüks ve şatafatla yapılmış makam odasına oturamazdım. Belde için, Belediye için çalışan emekçilerin oturup dinlendiği odayı komplike boşalttırarak boyasını, badanasını ve teşrifatını baştan aşağıya yenilettim.
1890’lı yıllarda işçilerin haklarını aramasıyla başlamıştır 1 Mayıs olayı. Hakkını isteyen işçiler, alnınızın teri, emeğinizin karşılığı yüz lira iken ben size 30 lira veriyorsam bunun 70 lirası hak kaybıdır. Alnınızın teri ne ise karşılığı odur. Ben bunun üzerine nasıl çıkabilirim, imkanlarımı nasıl artırarak sizlere faydalı olabilirim tek çabam budur. Sizden de tek isteğim, bana değil bize çalışmanızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün çalışanların, emekçilerin, çiftçilerin, kadın, çocuk işçilerin İşçi ve Emekçi Bayramınızı kutluyorum.”
TEŞEKKÜRLER OKAN BAŞKAN’A
Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı’nın yapmış olduğu jest karşısında mutlulukların dile getiren Belediye çalışanları, duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:
HACI BEKİR BECERİK: Uzunlu Belediyesi’nde 22 yıldır çalışıyorum. Biz bu zamana kadar çalıştığımız Başkanlar içerisinde bize en fazla değeri veren Okan Başkanımız olmuştur. Kendisine çok teşekkür ediyoruz, başarılar diliyoruz.
SERHAT AKSOYAK: Belediye Başkanımız sayın Okan Yaşar Elbaşı’yla birlikte mutlu ve huzurlu bir şekilde çalışıyoruz. Başkanımız bize vermiş olduğu değeri bir kez daha ortaya koyarak, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Uzunlu’da atıl şekilde olan alanı park haline getirerek ismini 1 Mayıs Emekçiler Bahçesi olarak koyarak bizleri mutlu etti. Kendisine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.
RESUL YILDIRIM: Yaklaşık 22 senedir Belediye’de çalışıyorum. Göreve başladığım ilk günden itibaren hiçbir zaman emeğimizden taviz vermedim. Beldemiz için elimizden ne geliyorsa yaptık. Elimizin değmediği hiçbir cadde, hiçbir sokak ve hiçbir park kalmadı. Tabii bu Belediye Başkanlarımız sayesinde. Bundan öncesinde olduğu gibi bundan sonra da Okan Başkanımız ile birlikte yolumuza devam ediyor, çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın, huzurumuz daim olsun. Bir çivi çakandan Allah razı olsun. 
MEVLÜT KÜÇÜK: Uzunlu Belediyesi’nde 20 yıldır çalışıyorum. Başkanımız sayın Okan Yaşar Elbaşı’dan Allah razı olsun. Göreve seçildiği günden itibaren emeğini hiçbir zaman esirgemedi. Bizlere verdiği değerle huzurumuza, mutluluğumuza vesile oldu. Hiçbir talebimizi geri çevirmeyen Başkanımıza teşekkür ediyorum.
Önceki dönemlerde izin istemek bile çileye dönüşürken, Okan Başkanımız hiçbir talebimizi geri çevirmedi. Hiçbir zaman saatlerce kapıda bekletmedi. Kendisi de bizim gibi bizimle beraber çalışıyor. Allah razı olsun. Okan Başkan’la çalışmanın ayrıcalığını hep birlikte yaşıyoruz.
HALİL İBRAHİM NURVER: 19 yıldır Uzunlu Belediyesi’nde çalışıyorum. Belediye Başkanımız sayın Okan Yaşar Elbaşı Bey de en az bizim kadar, bizimle birlikte çalışıyor. Bizi bizden daha fazla düşünen bir Başkan’la çalıştığımız için çok şanslı ve çok mutluyuz. Kendisine teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ