Yürek yakan ölüm

Okuduğunuz haber
EĞİTİM İŞİ GÖNÜL İŞİ

ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Anasayfa   /    Güncel    /    EĞİTİM İŞİ GÖNÜL İŞİ

EĞİTİM İŞİ GÖNÜL İŞİ

Kemaliye Mahallesi’nde bulunan ve 5 yıl öncesinde yeniden yapılması taahhüdüyle yıkılan Gazipaşa Ortaokulu’nun ihalesi, Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın gayretleri ve girişimleri sonrasında nihayet gerçekleştirildi. Dönemin Valisi Kemal Yurtnaç tarafından 18 Eylül 2018 tarihinde açılması taahhüt edilen okulun kaderine terk edilmesine rıza göstermeyen Başkan Coşar, “Eğitim önceliğimizdir. Öğrencilerimizin kendi mahallelerinde eğitim öğretimlerine devam etmesi en büyük arzumuzdu. Bunu da Okul ihalesinin yapılmasıyla gerçekleştirmiş olduk, şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

GÜNCEL      19 Agustos 2021 - 00:15     0

EĞİTİM İŞİ GÖNÜL İŞİ

“Belediye İşi Gönül İşi” sloganı ile çalışmalarını başarıyla sürdüren Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, sosyal, ekonomik ve kültürel yatırımların yanı sıra eğitime verdiği katkılara da bir yenisini daha ekledi.
1991 yılında halı tezgahları kursu için açılan daha sonra Halk Eğitim’e tahsis edilen, akabinde 8 yıllık eğitime geçişte, ilk/orta olarak hizmet veren Gazipaşa Ortaokulu kaderine kaderine terk edilmesine rıza göstermeyen Başkan Coşar, mahallenin yeniden okuluna kavuşması ve öğrencilerin çile çekmemesi için Yozgat Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği nezdinde yürüttüğü çalışmalarda müjdeli haberle döndü.
Yerine daha modern bir okul yapılacağı taahhüdüyle 5 yıl öncesinden yıkılan okulu yeniden Boğazlıyan’a kazandırmak için çalışan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, 8 derslikli orta okulun, sosyal donatılarıyla, spor alanlarıyla 300 gün içerisinde tamamlanarak eğitim öğretime gireceğini söyledi.
2018 YILINDA TAMAMLANMIŞ OLACAKTI
5 Temmuz 2018 tarihinde kamuoyuna “GAZİPAŞA YENİDEN YAPILACAK” başlığı duyurduğumuz haber üzerine Boğazlıyan’a gelen dönemin Valisi Kemal Yurtnaç, okul sahasında incelemelerde bulunmuş ve “Bu okul binamızı yıkarak yerine yenisini yapacağız. Okulun projesi bitmek üzere. Proje tamamlandıktan sonra yıkım işlemini gerçekleştireceğiz ve eğitim öğretim yılı açılışına yeni binamızı yapmış olacağız.
Son derece modern, kullanışlı, laboratuvarları olan, ferah sınıfları olan uzun ömürlü prefabrik sistemle okulumuzu inşa edeceğiz. Okulumuz tamamlandığı zaman herkes ne kadar güzel bir bina olduğunu görecek ve bu okulumuz örnek olacak” demişti.
GAZİPAŞA ORTAOKULU NİHAYET
Aradan geçen 5 aylık sürede, konunun İl Genel Meclis Toplantısı’nda dahi gündeme getirilmediği, okul inşaatı için ödenek tahsis edilmediğini kamuoyuna duyuran Gazeteniz Boğazlıyan Haber, 21 Aralık 2018 tarihinde gelişmeyi “GAZİPAŞA KADERİNE TERK” başlığı ile duyurmuştu.
Aradan geçen 3 yıllık sürede mahallede bulunan öğrenciler gerek taşıma ve gerekse yaya olarak gitmek durumunda kaldığı Cemil Çiçek Sağlık Meslek Lisesi ek binasında geçici olarak eğitim öğretimlerini sürdürmek durumunda kalmıştı.
Belediye Başkanlığı görevine seçildiği günden itibaren Boğazlıyan eğitimine verdiği büyük desteklerle Yozgat’ta gündem olan “Eğitim Aşığı” Başkan Gökhan Coşar, Gazipaşa Ortaokulu’nun yeniden yapılması için yaptığı girişimler sonuç verdi.
Önceki gün Boğazlıyan’a müjdeyi veren Başkan Coşar, Gazipaşa Okulu’nun ihalesinin gerçekleştirildiğini ve 300 gün içerisinde modern teknolojiyle yapılmış, sosyal ve kültürel donatılarıyla yeniden eğitim ve öğretime başlayacağını söyledi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ