İLKÖĞRETİM HAFTASI BAŞLADI

Okuduğunuz haber
DURMAK YOK, HİZMETE DEVAM

DEMİROĞLU YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Anasayfa   /    Güncel    /    DURMAK YOK, HİZMETE DEVAM

DURMAK YOK, HİZMETE DEVAM

Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Mali Genel Kurulu yapıldı

GÜNCEL      14 Eylül 2020 - 23:38     0

DURMAK YOK, HİZMETE DEVAM

Boğazlıyan ekonomisinin can damarlarından birisi olan, istihdam başta olmak üzere ilçe ekonomisine büyük katkılar sunan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Mali Genel Kurul’u adeta şenlik havasında yapıldı. Kooperatif’in bir yıllık icraatlarının okunup oylandığı Genel Kurul’da konuşan Başkan Köksal Kılıçaslan, “Borçla devraldığımız Kooperatifimiz’in tüm borçları ödenmiş ve itibarlı bir şekilde yoluna devam etmektedir. Durmak yok, hizmet etmeye devam” dedi.

Boğazlıyan’ın lokomotif kuruluşlarından birisi olan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Mali Genel Kurul’u gerçekleştirildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kılıçaslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Aktaş, Cem Yücel, Yusuf Eroğlu, Yasin Ersoy, Alim Durmaz, Yılmaz Öcalan, Denetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Alpaslan, Uğur Pehlivan ve Naci Su’yun geride kalan bir yılı değerlendirdiği Genel Kurul’da gündemdeki maddeler oy çokluğu ile kabul edildi.

Birlik ve beraberlik içerinde gerçekleşen Mali Genel Kurul sonrası açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kılıçaslan, “Bir kez daha yüzümüzün akıyla çıktık Elhamdülillah. Bizler de üyelerimizin rahatı, huzuru ve gelirini artırmak için mücadele ediyoruz. Borçla devraldığımız, sıkıntı içerisinde olan Kooperatifi’mizi yeniden eski itibarlı günlere taşıdık. Kooperatifimizin hiçbir yere borcu kalmadığı gibi kasamızda da paramız mevcuttur” dedi.
Kooperatif’in bu günlere kolay gelmediğini, sıkıntıları aşma noktasında paydaşlarla çok iyi diyaloglar kurduklarını anımsatan Başkan Kılıçaslan, “Göreve geldiğimiz günlerde petrolde mazot yoktu, mause ve söküm makinaları çalışmıyor, esnaflar ve diğer illerdeki nakliyeciler alacak için sürekli arıyorlardı. Allah’a şükür bu sorunları da kısa sürede hallettik ve önümüze baktık” şeklinde konuştu.
Mause ve söküm makinalarının tamir ve bakımları sonrasında sezonda rekor kırdığını, petrol istasyonunun sözleşmesi için Termo firmasından 1 milyon 770 bin TL.’lik hibe aldıklarını dile getiren Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kılıçaslan, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:
“Malumunuz olduğu gibi 2019 yılı içerisinde bir seçim süreci yaşadık. Üyelerimizin desteğiyle de göreve seçildik. Göreve devraldığımızda Kooperatif’in büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu gördük. 
Gerek üye ve gerekse il dışındaki üye olmayan nakliyecilerin 600 bin TL:’ye yakın alacakları olduğunu öğrendik. Seçildiğimiz ilk günden itibaren alacaklarını tahsil etmek isteyen o kadar çok nakliyeci ve esnaf vardı ki, inanın bizler de ne diyeceğimizi şaşırdık. Kooperatif’in imajı zedeleniyordu. Aynı dönemde petrolümüzde mazotumuz yoktu, almak için kasada para yoktu. Tedarikçi firma Kooperatif’in borcu olduğundan dolayı mazot yüklemesi yapmıyordu. Maliye e-haciz koyacağını söylüyordu, mauslar, söküm makinaları çalışmıyor tamir edilmesi gerekiyordu. Bunları bile yaptıracak para yoktu. Bizim öncelikli olarak pancar kampanyasına bu makinaları çalıştırmamız gerekiyordu. 

İlk olarak Termo’nun müdürü ile irtibata geçip hali pür melalimizi kendilerine anlattık. Göreve yeni seçildiğimiz ve mazotumuzu vermek durumunda olduklarını söyledik. Sağolsunlar onlar da bizleri kırmayıp ihtiyacımızı karşıladılar.
Aynı şekilde maus ve söküm makinaları ithalatçı firmayı arayıp bu makinaları ayağa kaldırmamız gerektiğini, istenilen parçaları para almadan göndermeleri gerektiğini ifade ettik. Onlar da anlayışla karşılayıp talebimizi karşıladılar.
Kayseri Şeker Fabrikası ile diyalogları geliştirdik. Paydaşlar olarak, iyi niyetleri ortaya koyarak bir birimize yardımcı olmak suretiyle Kooperatifi’mizin yeniden dirilişinde önemli adımlar attık. 
Termo ile yeniden sözleşme imzalamak için bir takım talepler sunduk. Onlardan kdv dahil 1 milyon 770 bin TL. hibe aldık. Bu paralarla Kooperatif’in borçlarını ödedik, yükümüzü hafiflettik. 
Tamir ettirdiğimiz mause ve söküm makinaları dönemin en verimli sezonunu geride bıraktılar. Geçtiğimiz yıl pancar söküm makinaları ile 8 bin dekar yer söktük, bu rakam geçtiğimiz yıl 5 binler civarındaydı. Mauslarla yüklemede rekor kırdık. 
Allah’a şükür paydaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Kooperatifimizin borcunu sıfırladık. Şu an itibariyle kullanabileceğimiz nakidimizde var. 
Yine geçtiğimiz yıl içerisinde madem ki yükümüzü hafiflettik, borçlarımızı ödedik o halde elimizdeki para ile üyelerimiz de güçlensin, onlar da bu kazançtan nasiplensin düşüncesiyle kar payı dağıttık.
13.09.2020 günü itibariyle Mali Genel Kurulumuzu yaptık ve Allah’a şükür alnımızın akıyla çıktık. 
Mali Genel Kurul’a gelene kadar bir takım art niyetliler, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar bir takım dedikodu ürettiler, bu dedikoduları zaman zaman iftira noktasına taşıdılar. 
Biz bir yıllık süreç içerisinde yaptığımız tüm çalışmaları belgelerle birlikte üyelerimize sunduk, bu sürede neler yaptık, nerelere ne kadar ödedik, ne kadar paramız var, ne kadar giderimiz var hepsini tek tek anlattık. Bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yok, inşallah olmayacak da.
Şu an için hiçbir sıkıntımız yok. Önümüze bakıyoruz.
İnşallah yeni dönemde, elde olan ve hiçbir işe yaramayan alet, edavat ve makinaları satıp kurtarıcı almayı düşünüyoruz. Üyelerimiz zaman zaman yolda kalıyor, araçların çekilmesi gerekiyor. İnşalllah bu konuda da üyelerimizin ihtiyacı olan kurtarıcıyı Kooperatifimizin bünyesine katacağız.
Ben buradan tekrar, Genel Kurul’a katılan ve katılamayan tüm üyelerimize, Yönetim Kurulumuza ve Kurul’umuza katılan değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, kalbi şükranlarımı sunuyorum.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ