VARLIĞIYLA TİRYAKİ OLUNACAK DOSTLAR

Okuduğunuz haber
ÇOCUK HAKKI, ÇOCUKLARIN HAKKI

İZAHI YAPILMADAN MİZAHI YAPILIYOR!

Anasayfa   /    Güncel    /    ÇOCUK HAKKI, ÇOCUKLARIN HAKKI

ÇOCUK HAKKI, ÇOCUKLARIN HAKKI

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

GÜNCEL      23 Kasim 2022 - 23:18     0

ÇOCUK HAKKI, ÇOCUKLARIN HAKKI

Boğazlıyan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Boğazlıyan Kaymakamlığı ve Boğazlıyan Belediyesi işbirliği ile bir program düzenledi.
Belediye Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, Yozgat Esenli Köyü Bilal Şahin Huzurevi’nde kalan misafirler başta olmak üzere, kurum müdürleri, stk temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, Boğazlıyan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sevda Şahin, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.
Neşeli konuşmasında; “Modern dünyada özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”si 20 Kasım 1989 yılında imzaya sunulmuş ve o günden beri 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu sözleşme çocukların yetişkinlerden daha farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olduğunu ortaya koyarak çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiştir. 
Birleşmiş Milletler 193 üye ülkeden 54 maddeden oluşan bu sözleşmeyi iç hukuklarına uyarlamasını istemiştir. Bu sözleşme en kısa zamanda ve en fazla sayıda ülke tarafından imzalansa da şiddet ve yasa dışı faaliyetlerin çokça görüldüğü ülkelerde çocuk istismarının artarak had safhaya ulaşmıştır” dedi.
İl Müdürü Neşeli açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Ülkemizde ise çocukları korumaya yönelik yeni yaklaşımlar ve yapılan kanuni düzenlemeler ile çocukların cinsiyet, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın güvenli ve sağlıklı koşullarda barınmaları güvence altına alınmış nadide ülkelerden birisidir. Dünyada birçok olumsuzluklar yaşansa da ülkeler ve bireyler gelecekleri olan çocukları sevgi ve şefkatle yetiştirmek mecburiyetindedir. Çünkü sevgi ve şefkatle yetiştirilen her çocuk büyüdüğünde bireyi olduğu topluma sevgi ve şefkat ve merhametle yaklaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle "Dünya Çocuk Hakları Günü"nü kutluyor tüm çocuklara sevgi ve barış dolu bir yaşam diliyorum.”
Belediye Başkanı Gökhan Coşar da, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Çocuklarımızın mutluluğu, eğitimi, en iyi şartlarda yetişmeleri ve hayallerini gerçekleştirmeleri için bütün olanakları sağlamak en önemli görevlerimizin başında gelmektedir.
Dün, bugün ve daima çocuklarımız için çalışıyor, onları geleceğe daha güçlü hazırlamak için yanlarında olmaya devam ediyoruz.
Yeryüzünün en güzel çiçeği olan çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü'nü yürekten kutluyor, bu güzel programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 
Program; Boğazlıyan Belediyesi Kreşi öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Daha sonra sahne alan, Kayseri Kocasinan Belediyesi Mantar Tiyatro Kulübü’nün “mikrobik ile gribik” isimli tiyatro gösteri sunuldu.
Etkinlik sonrasında Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ