AÖL SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI

Okuduğunuz haber
ÇEKEREK’TE OSB COŞKUSU

BOĞAZLIYAN EĞLENCEYE DOYDU

Anasayfa   /    Güncel    /    ÇEKEREK’TE OSB COŞKUSU

ÇEKEREK’TE OSB COŞKUSU

Çekerek ilçesinde gerçekleştirilen “Doğa ve Spor Festivali”nde Boğazlıyan gündeme oturdu

GÜNCEL      19 Temmuz 2022 - 10:35     0

ÇEKEREK’TE OSB COŞKUSU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla, 16-17 Temmuz tarihlerinde Çekerek İlçesinde yapılan “Doğa ve Spor Festivali”ne Boğazlıyan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi Temel Atma töreni damgasını vurdu. On binlerce katılımcının huzurunda telekonferansla gerçekleşen törende konuşan Oktay, “Yatırımlar filizlendikçe burada oluşan katma değer, Yenifakılı, Çandır, Çayıralan ve Sarıkaya’ya yayılacak. O bölgenin kalkınmasını sağlayarak istihdam sorununu kökten çözecektir” dedi.

Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın üstün gayretleriyle vücud bulan, kuruluş aşamasında Türkiye rekorlarını kıran Boğazlıyan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi temel atma töreni, Çekerek ilçesinde gerçekleşen telekonferans ile atıldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla 16-17 Temmuz tarihlerinde Çekerek ilçesinde yapılan, “Doğa ve Spor Festivali”ne Boğazlıyan damgasını vurdu.
Kuruluş aşaması ve altyapı ihaleleri tamamlanan Boğazlıyan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’ndeki temel atma töreni Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Öcal Öcalan ve OSB Genel Müdürü Olcaytuğ Orhan ile birlikte ilçemize yatırım yapacak onlarca iş insanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın telekonferansla bağlandığı platformda hazır bulundu.
COŞAR: İLK ETAPTA 2 MİLYAR 856 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Boğazlıyan Fuat Oktay Organize sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Gökhan Coşar, “Sanayi bölgemiz bin 70 dönümden oluşmaktadır. Toplam sanayi alanımız 650 bin metrekare olup 22 adet şirketimize tahsisi tamamlanmış ve yüzde doksan doluluğa ulaşmıştır. Şuanda 9 şirketimize tahsis ettiğimiz alanda temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Kurulacak olan 9 adet fabrikanın bedeli 2 milyar 856 milyon olup hedef istihdamlarını 3 bin 855 kişidir. Tahsisi yapılan 22 firmanın toplam yatırım bedeli 3 milyar TL olup 5 bin 355 kişilik istihdam hedefine ulaşacaktır” dedi.
OKTAY: İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK
Boğazlıyan OSB’de 6 farklı sektörde 9 yatırımın temellerinin atıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Bu, ilk etapta bin kişilik ek istihdam ve yüksek teknolojili üretimin bölgeye gelmesi demek. Yatırımlar filizlendikçe burada oluşan katma değer, Yenifakılı, Çandır, Çayıralan ve Sarıkaya’ya yayılacak. O bölgenin kalkınmasını sağlayarak istihdam sorununu kökten çözecektir. Birazdan Boğazlıyan Organize Sanayi Bölgesi’ne bağlanarak yatırımların temel atma törenine şahitlik edeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde de Bozok OSB’de de yükselen yeni yatırımlara hep birlikte şahitlik edeceğiz. Havalimanı ve hızlı trenin hayata geçmesiyle Sorgun ve Yozgat arasında kalan Bozok OSB, çevre illerden de yatırım alan ciddi bir cazibe merkezine dönüşecektir” diye konuştu.
Oktay, bunların sadece kuruldukları bölgeyi değil, çevre illeri ve ilçeleri de kapsayacak etkiye sahip projeler olduğunun altını çizdi. Oktay, “Bu çalışmalar eş güdümün, gönül birliğinin ve azmimizin sonucudur. İstenildiğinde ‘kaynaklar, imkanlar kısıtlı’ denilen bir bölgenin kendi bahtını nasıl değiştirebileceğini gösteren bir model olmuştur burası” şeklinde konuştu.
Konuşma sonrasında Boğazlıyan Fuat Oktay Organize sanayi Bölgesi temel atma töreni gerçekleştirildi.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ