YAVUZ FRANSA’YI SALLADI

Okuduğunuz haber
CAVLAK’A 2 OTEL YAPILACAK

Cezaevi Müdürlüğü

Anasayfa   /    Güncel    /    CAVLAK’A 2 OTEL YAPILACAK

CAVLAK’A 2 OTEL YAPILACAK

TKDK Boğazlıyan’a yapılacak yatırımlara destek oluyor

GÜNCEL      29 Haziran 2020 - 23:39     0

CAVLAK’A 2 OTEL YAPILACAK

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü, IPARD II 6. Başvuru Çağrı Döneminde Yozgat’ta projeleri onaylanan yatırımcılar ile sosyal mesafe kurallarına da uyarak sözleşme imzalıyor. Bu kapsamda Boğazlıyan Cavlak’ta 2 Termal Tesis kurulumuna da hibe desteği sağlanıyor.
Avrupa Birliği kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturmak üzere hibe destekleri sağlayan TKDK, 6. Başvuru Çağrı Döneminde sözleşme imzalama aşamasına gelen, toplam yatırım tutarları yaklaşık 32 Milyon TL olan 48 proje %65 oranında hibe desteği almaya hak kazandı.
6. Çağrı kapsamında 34 tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, 1 mantar yetiştiriciliği, 1 fide ve fidan yetiştiriciliği, 1 arıcılık, 5 zanaatkarlık ve yerel ürün işletmesi, 6 kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri projesi Yozgat’a kazandırılacaktır. Bu projeler sayesinde 2020 yılı içerisinde Yozgat’ta yaklaşık 32 milyon liralık yatırım yapılacaktır ve yeni istihdam fırsatları oluşturulacaktır. 
Sözleşme imzalama süreçleri devam eden projelerden özellikle Boğazlıyan Cavlak’taki Termal Turizm Projelerinin önemine dikkat çeken TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, “Boğazlıyan Cavlak Kaplıcası" bakanlar kurulu kararıyla termal turizm merkezi olarak ilan edilmiştir. Boğazlıyan İlçemiz, İlimizin 95 km güneyinde yer almaktadır. Kaplıca alanı İlçeye 3 km mesafedeki Bahariye Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kaplıca Suyu sıcaklığı 32 - 44 °C arasında olup, 320 lt/sn. debiye sahiptir. Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu analizler sonucunda kaplıca suyunun çeşitli hastalıklara iyi geldiği raporlarla onaylanmıştır. Hekim kontrolünde kaplıca suyu bazı rahatsızlıklarda destekleyici ve tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir. Kaplıca sahasına Kurumumuzun sağladığı hibe destekleriyle yeni yatırımlar yapılmaya başlamıştır. 
Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri başlığı altında 2 Sarıkaya’da, 1 Şefaatli’de, 1 Yozgat Merkez Azizli Köyünde ve 2 tane de Boğazlıyan Cavlak termal bölgesinde olmak üzere 6 adet otel ve restoran gibi Kırsal Turizm projesi Yozgat’a kazandırılacaktır. Kırsal turizm projelerinin tamamı Turizm İşletme Belgesine sahip olacakları için Yozgat’a büyük katkı sağlayacaklardır. Kazandırılan kırsal turizm projeleriyle Yozgat’ın yıldızlı otel sayısı artacak, ilçeler turistler için daha çekici olacak ve Yozgat turizm olarak da hak ettiği yere ulaşması için gerekli yapıya sahip olacaktır.” dedi. 
Son olarak TKDK hibe destekli tesislerde sağlanan istihdama değinen Türker, “Bugün projelerimizde 1000’den fazla insan istihdam edilmektedir. 6.Çağrı’da onaylanan projelerimizle birlikte bu sayının artarak devam etmesi beklenmektedir.” dedi ve TKDK olarak kırsal kalkınma projelerini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.
Sözleşmesi imzalanan projelerin diğer yatırımcılara da örnek teşkil etmesi gerektiğini söyleyen İl Koordinatörü Selim TÜRKER, Yozgatlı yatırımcıları bir kez daha proje üretmeye davet etti.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ