Baran’dan bir dizi ziyaret

Okuduğunuz haber
BU YOLA UÇAK İNER

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANACAK

Anasayfa   /    Güncel    /    Bu yola uçak iner

Bu yola uçak iner

Göreve seçildiği günden itibaren Belde içerisinde yaptığı yol uzunluğu Ankara’ya ulaşan Yamaçlı Belediye Başkanı Şaban Altıntaş, 1991 yılında yapılan ve 30 yıllık sürede yenilenmeyen Yamaçlı-Yenifakılı yolunu beton asfaltla buluşturarak İç Anadolu’da bir ilki gerçekleştirdi. İl Özel İdaresi işbirliği ile 11 kilometrelik yolu 9 bin metreküplük beton ile kaplayan Başkan Altıntaş, “Beldemize havaalanı yaptıramadık ama uçak inebilecek yola kavuşturduk” dedi.

GÜNCEL      17 Kasim 2021 - 23:59     0

 Bu yola uçak iner

2,5 yıllık görevi sürecinde yapmış olduğu hizmet ve yatırımların yanı sıra sosyal, ekonomik ve kültürel Belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyen Yamaçlı Belediye Başkanı Şaban Altıntaş, “Yol medeniyetti” sloganıyla başlattığı yol seferberliğini Yamaçlı-Yenifakılı yolu ile taçlandırdı.
Son iki yıl içerisinde Belde içerisinde yolsuz hiçbir mahalle, cadde ve sokak bırakmayan Başkan Altıntaş, hemşehrilerinin yıllardır ızdırabını yaşadığı Yamaçlı-Yenifakılı Yolu’nu da tamamlayarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı.
8 MİLYONA MALOLDU
Gerek Ankara’da ve gerekse Yozgat’ta yaptığı girişimlerden sonuç alan ve 11 kilometrelik yolu pilot bölge kapsamına aldırarak İl Özel İdaresi ve Yamaçlı Belediyesi işbirliği ile yol çalışmasını başlatan Başkan Şaban Altıntaş, yaklaşık 8 milyon TL.’ye malolan yolu betonla kaplattı.
Temel malzemesi 1991 yılında yapılan ve aradan geçen 30 yıllık sürede yamanın dışında ciddi bir tamir görmeyen yol için yollara düşen Yamaçlı Belediye Başkanı Şaban Altıntaş, büyük katkı ve destek gördüğü AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer başta olmak üzere İl Valisi Ziya Polat, Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Ak Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Osman Düğenci, İl Genel Meclis Üyeleri Cevdet Arslan, Mikayil Demir ve Muktad Erdem’in de desteklerini yanına alarak İl Özel İdaresi bütçesinden büyük pay kopardı.
BU YOLA UÇAK BİLE İNER
“Yamaçlı’ya havaalanı yaptıramadık ancak uçak inecek yolu yaptırmak nasip oldu” şeklinde konuşan Belediye Başkanı Şaban Altıntaş, yol çalışmasının kısa sürede tamamlanması için Belediye’ye ait taş ocağını 3 vardiya şeklinde çalıştırdığını ve 15 bin ton yol alt yapı malzemesini Belediye araçları ile taşındığını söyledi.
22 santimetre kalınlığında ve 9 bin metre uzunluğunda olan yolun 1.700 tonluk mekanik malzeme yardımında bulunarak yol yapımını hızlandırdıklarını ifade eden Başkan Altıntaş, 9 bin metreküp betonla kaplanan ve Yozgat’ta pilot bölge seçilen yolun İç Anadolu Bölgesi’nde bir ilk olduğunu belirtti.
BAŞER’E TEŞEKKÜR ETTİ
Yamaçlı – Yenifakılı karayolu başta olmak üzere Belde’ye yapılan her yatırımda büyük payı olan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’e şükranlarını sunan Şaban Altıntaş; “Beldemize ve bölgemize kazandırılan hizmetlerde emeği olan, hiçbir talebimizi geri çevirmeyerek hizmet üretme noktasında elimizi güçlendiren sayın Milletvekilimiz Başer’e ve belde halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.
DURMAK YOK, HİZMETE DEVAM
Yamaçlı Belediye Başkanı Şaban Altıntaş, açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü:
“Adeta bir yol hikayesine dönen ve yapıldığı 1991 yılından itibaren hemşehrilerimizin büyük sıkıntılar yaşadığı, Yamaçlı – Yenifakılı karayolunun yapımı bizlere nasip oldu. Yaklaşık 8 milyon TL.’ye malolan yolu Avrupa standartlarında tamamlayarak halkımızın daha rahat ve konforlu bir şekilde ulaşım yapmalarını sağladık.
Yamaçlının gelişmişliğini, imajını gösteren yegane unsur ulaşım ağlarıdır. Halkımızın ve ilçemize gelen misafirlerimizin seyahatlerini daha sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yapabilmeleri için, Beldemizin tüm yollarını gözden geçirdik, eksik ve aksaklık bulunan yerleri yeniden tamir ettik.
Belde halkımızla birlikte el ele verip yeni hedeflere hep birlikte koşacağız. Geri kalmışlık Beldemizin kaderi değildir. İnşallah Yamaçlı Beldemizi yeniden hak ettiği noktaya getirmek, hak ettiği hizmet ve yatırımları kazandırmak bizlere nasip olacaktır.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ