İLANA ÇIKMAYAN YANACAK!

Okuduğunuz haber
BÖLGENİN KADERİ DEĞİŞECEK

Arslan'ın acı günü

Anasayfa   /    Güncel    /    Bölgenin kaderi değişecek

Bölgenin kaderi değişecek

Boğazlıyan ve bölgesine bir fazla hizmetin gelmesi noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, bölgenin kaderini değiştirecek bir müjdeyi daha açıkladı.

GÜNCEL      11 Ocak 2021 - 21:32     0

Bölgenin kaderi değişecek

Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Uzunlu Barajı Kapalı Sulama Sistemi’nin hayata geçmesi noktasında müteahhit firmaya yer tesliminin yapıldığını belirten Başer,  Uzunlu barajı kapsamında yaklaşık 200 kilometre boru döşenerek 80 bin dekarlık alanda kapalı devre sulama sistemi tesis edeceğiz. Sulama sistemiyle topraklarımız suyla buluşacak ve Çiftçilerimiz verimli mahsuller elde edecek” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, Uzunlu Barajı Kapalı Sulama Sistemi’nin yapım çalışmalarına başlandığını müjdeledi. 
800 BİN DEKAR ALAN SULANACAK
Boğazlıyan ve bölgesi için hayati önem taşıyan kapalı sulama sisteminin tamamlanmasıyla birlikte 80 bin dekarlık alanın sulanacağını belirten Başer, “Uzunlu barajı kapsamında Yaklaşık 200 kilometre boru döşenerek 80 bin dekarlık alanda kapalı devre sulama sistemi tesis edeceğiz. Sulama sistemiyle topraklarımız suyla buluşacak ve çiftçilerimiz verimli mahsuller elde edecek. Yöremize hayırlı ve uğurlu olsun.”
Milletvekili Başer, sulama sistemi yenileme ihale sürecinin tamamlandığını ve çalışmaların başladığını belirterek, “Boğazlıyan İlçesi Uzunlu Beldesinde bin 200 günde tamamlanacak proje kapsamında, 8 bin hektar sahanın sulaması için 178 bin 735 metre uzunluğunda, muhtelif çap ve basınçlarda borular kullanılacak.
Özel parçaları ile 35 bin 765 metre uzunluğunda muhtelif çap ve basınçlarda CTP ve özel parçaları temin edilecek. Bunların döşenmesi, boru hendek kazı, dolgularının yapılması, boru hatları üzerinde bulunan hat kapama, su alma vanası, ara ve hat sonu tahliyesi, hava vanası, yol geçişi, ayrım yapısı, basınç kırıcı vana odası, dere geçişi, kavşut yapısı gibi sanat yapıları inşa edilecek. Şebekedeki tahliye kanallarının kazı, dolgu, taş tahkimatları yapılacak” dedi.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ