Muhtarlara seminer verildi

Okuduğunuz haber
BOĞAZLIYAN CEZAEVİ’NDE ARICILIK EĞİTİMİ

FIRSATI KAÇIRMAYIN!

Anasayfa   /    Güncel    /    Boğazlıyan Cezaevi’nde arıcılık eğitimi

Boğazlıyan Cezaevi’nde arıcılık eğitimi

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Boğazlıyan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu arasında imzalanan protokol kapsamında hükümlülere arıcılık mesleği ile ilgili eğitim düzenlendi.

GÜNCEL      16 Eylül 2021 - 00:20     0

Boğazlıyan Cezaevi’nde arıcılık eğitimi

Boğazlıyan’da düzenlenen arıcılık kurusuna 15 hükümlü katıldı.
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, dezavantajlı gruptaki kişilere yönelik çeşitli mesleklerde eğitim düzenlediklerini söyledi.
İl Müdürü Yıldız, bu çerçevede İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla Yozgat Boğazlıyan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda, hükümlü 15 vatandaşa İş Arama Becerileri, Mülakat Teknikleri, Hibe Projeleri başta olmak üzere hizmetlerimiz hakkında sunum gerçekleştirildiğini ifade etti.
İl Müdürü Yıldız, “seminerler ile vatandaşların cezalarının bir kısmını sosyal hayat içerisinde geçirdikleri bir dönemde onları işgücü piyasasına hazırlayarak iş bulmalarına hatta hibe desteklerimiz ile kendi işlerinin patronu olabilmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.
Yıldız, Mesleki Eğitim Kursları ile işgücü piyasasında dezavantajlı konumda olan hükümlülerin avantajlı konuma geçtiğine değinerek, çalışmak isteyen hükümlülere her zaman destek olduklarını vurguladı.
İl Müdürü Taner Yıldız, desteklerin bununla sınırlı kalmadığını, eski hükümlülere kendi işyerlerini kurmaları için hazırlanacak projelere de destek verdiklerine vurgu yaptı. Yıldız, ‘’Bu kapsamda projeleri uygun bulunan eski hükümlü vatandaşlarımıza brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe destek sağlıyoruz. Hibe projesi kapsamında yapılan işlemler3 yıl boyunca İl Müdürlüğümüzün denetimi altındadır. Proje sonunda ise proje sahibi vatandaşımıza demirbaşların devir teslimini gerçekleştiriyoruz’’ diye konuştu.

 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ