YENİ TERMİNAL İHALEYE ÇIKIYOR

Okuduğunuz haber
“BİR HAREKETİNE BAKAR HAYAT”

YAZILITAŞ: GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

Anasayfa   /    Güncel    /    “Bir Hareketine Bakar Hayat”

“Bir Hareketine Bakar Hayat”

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Bir Hareketine Bakar Hayat” kampanyası 81 ilde olduğu gibi Yozgat’ta başladı.

GÜNCEL      15 Kasim 2021 - 22:31     0

“Bir Hareketine Bakar Hayat”

Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat’ın doğu ve batı illerinin kesiştiği orta noktada bulunduğunu belirterek, doğudan batıya, batıdan doğuya seyahat eden sürücülerin 2 saatte bir mola vermesi gerektiğini söyledi.
Vali Ziya Polat, beraberinde Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Komutanı Halil Başer, POMEM Müdürü Zafer Kişi ile birlikte önce Cumhuriyet Meydanında düzenlenen İl Emniyet Müdürlüğüne yeni alınan araç tanıtım etkinliğine katıldı.
Araç tanıtım programında ayrıca 10 kuryeye kask dağıtıldı. Ardından Yozgat Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik düzenlenen trafik eğitim programına katıldı. Daha sonra Muslubelen Uygulama Noktasında denetimlere katılan Vali Polat, burada durdurulan araç sürücülerini, İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulanan ve Yozgat’ta da hayata geçirilen yaşam tünelinde ağırlayarak trafik konusunda uyarılarda bulundu.
Çocuk Eğitim Parkında öğrencilere verilen trafik eğitim programına katılan Vali Polat, “Cuma günü emniyetimizin araçlarını açılışını yaptık. Şimdi de daha öncede eğitim parkı olarak kullanılan ancak başkanımızın dediği gibi eskimişti Sağ olsun yeri konusunda Belediye ile anlaşarak Sayın İçişleri Bakanımızın verdiği talimat ve destek ile eğitim parkımızı yeniledik. Çok güzel olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımıza eğitim tadında trafik bilincini aşılamak istiyoruz
Biliyorsunuz bakanlığımızın trafikte her yıl daha iyi anlayışı ile trafikte farkındalığı artırmak, bilgilendirme faaliyetlerine ağırlık verdi. Burada çocuklarımıza trafik bilincini vermek için İl Emniyet müdürümüzün koordinesinde eğitimlere başladık. Hayırlı uğurlu olsun. Burada sadece çocuklara trafik eğitimi değil belki de Türkiye’de bir ilk olacak olan trafik eğitim yanında afet, sosyal medya eğitimi, Temizlik, maske, mesafe eğitimi verilecek. Çocuklarımızı hayata hazırlama ve atılmada ön bilgileri burada vermeyi planladık. Burada eğlenerek öğrenmeyi, maket arabalarla trafik eğitim vermeyi hedefliyoruz. Desteklerinden dolayı İçişleri bakanımıza, Belediyemize, Vakıfbank’a, eğitim verecek emniyet, jandarma, Afad, 112’ye teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız da çocuklarını alıp burada zaman geçirebilmeleri için ona da zaman ayıracağız. Bu çocuklarımız yaya öncelikli trafik bilincini en iyi şekilde alıp kazasız belasız yolculuklar yapacak”dedi.
Belediye Başkanı Celal Köse’de çocuklara trafik konusunda uygulamalı olarak eğitim verildiğini belirterek, “Trafik eğitim parkının daha önce Yozgat Belediyesi tarafından işletilen ve sonrasında çağın gerisinde kalan trafik eğitim parkının Vali Ziya Polat’ın himayelerinde yenilenen yüzü ile hizmet verecek. Çocuklarımıza trafik bilincini hazırlamak, onları geleceğe daha güvenli şekilde hazırlamak için bu eğitim parkımız hayırlı uğurlu olsun. İnşallah burada tüm çocuklarımızı, gençlerimizi burada eğiterek trafikte daha eğitimli hale getirmek ve hem kendilerinin hem de çevresinin daha güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak amacımızdır. Başta Sayın Valimize ve yapılmasında emeği geçen ilgili kuruluşlara şehrimiz adına teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
TEDBİRLERİMİZİ ALDIK
ALMAYA DEVAM EDİYORUZ

Trafik konusunda tedbirlerin alındığı ve alınmaya devam edildiğini vurgulayan Vali Polat, “Yozgat’ımız Doğuyu Batıya Batıya, Kuzeyi Güneye bağlayan ana yol üzerinde kavşak noktasında vatandaşlarımızın huzur ve güvenlik içerisinde yolculuk yapmaları için karayollarımızla Belediyelerimizle yollarımızda tedbirlerimizi aldık almaya devam ediyoruz yolların kalitesinin artmasıyla birlikte vatandaşlarımızın kurallara uymasını çok önemli olduğunun bilincindeyiz İçişleri bakanlığımızın projeleri kapsamında yaşam tünelini Yozgat’ta da hayata geçirdik burada uzun yolculuk yapan vatandaşlarımıza yaşam için kısa bir mola mottosuyla vatandaşlarımıza burada birkaç dakika misafir ediyoruz onlara trafik kuralları ile ilgili bilgilendirici eğitimler veriyoruz Yozgat’ımızın havasını suyunu solumasını rica ediyoruz burada önemli olana uzun yoldaki vatandaşlarımızın sürücülerimizin öncelikle kurallara uyması gerekiyor uzun yolda 2 saatte bir mola vermesi gerekiyor bizler de vatandaşlarımızı yaşam tüneli sayesinde kısa bir mola verdiriyoruz. İçişleri bakanlığımızın trafikle ilgili her yıl daha iyiye anlayışlı çalışmalar devam ediyor bir haftadır devam güvenli trafik bir hareketine bakar çalışması gündemde arkadaşlarımız sahada vatandaşlarımızı bilgilendirmek için eğitimleri yapıyoruz burada amacımız kesinlikle ceza kesmek değil vatandaşlarımızı bilgilendirip önemli olan vatandaşlarımızın huzur içerisinde sağlıkla ulaşmak istedikleri ailelerine memleketlerine ulaşmaları Yozgat olarak tedbirlerimizi aldık değerli sürücülerimizden lütfen trafik kurallarına uymalarını rica ediyoruz güvenli trafik için bir hareketimiz yeter.”şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ