PAŞAOĞLU’NDAN KONGRE’YE DAVET

Okuduğunuz haber
BENİM CİĞERİM YANDI, BAŞKASININ YANMASIN!

7 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Anasayfa   /    Güncel    /    BENİM CİĞERİM YANDI, BAŞKASININ YANMASIN!

BENİM CİĞERİM YANDI, BAŞKASININ YANMASIN!

Geçtiğimiz gün Yenifakılı tren istasyonunda yaşanan elim kazada annesini kaybeden Akif İler, istasyonda görevli hiçbir personelin bulunmamasına tepki göstererek, “Benim ciğerim yandı, başkasının yanmasın. Bu ve bundan sonraki oluşacak kazalarda burada görev yapan personelin birer birer gitmesine göz yumanlar da sorumludur” dedi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, “Şefaatli ve Yenifakılı istasyonları neden ıssız istasyon haline getirilmiştir?” diye sordu.

GÜNCEL      19 Ocak 2023 - 17:56     0

BENİM CİĞERİM YANDI,  BAŞKASININ YANMASIN!

11 Ocak 2023 tarihinde Yenifakılı Tren İstasyonu’nda gerçekleşen elim kazada annesini kaybeden Akif İler, ilk kez gazetemize konuştu.
Kendisinin Kayseri’de ikamet ettiğini ve annesinin Yenifakılı ilçesinden Kayseri’ye gitmek için tren istasyonunda beklediğini ancak Ankara veya Kayseri komuta merkezi tarafından hattın değiştirmesi sonucu tren altında kalan annesinin yaşamını yitirdiğini ileri süren İler, “Benim ciğerim yandı, başkasının yanmasın” dedi.
Açıldığı günden itibaren Yozgat’ın en işlek istasyonu olan ve tüm bölgeye hitap eden Tren İstasyonu’nda bulunan personellerin bir bir başka bölgelere gönderilmesiyle istasyonun boşaltıldığını söyleyen İler, “Bir tek görevli veya güvenlik dahi olsa bugün annem hayatta olacaktı. 
İstasyonun sahipsiz bırakılmasına sessiz kalan idareci ve siyasilerin de bu kazaların yaşanmasında sorumlu olduğunu ifade eden Akif İler, “Kazanın, sinyalizasyon sisteminin bozuk olduğu ve görevlinin olmamasından kaynaklı olduğu aşikar. Ankara’daki veya Ankara’daki sistem bunu arınma yolu diye sağ tarafa alıyor. Bu değişiklikten haberdar olmayan annemin beklediği ters istikametten gelen tren annemi hayattan kopartıyor.
Benim çocukluğum Yenifakılı ilçesinde geçti. O dönemde hareket memurları olur, tren gelince düdükle haber eder ve kimsenin raylara yaklaşmamasına müsaade etmezdi. Madem görevliyi aldınız istasyonu da kapatın bari” diye konuştu.
KEVEN KONUYU MECLİS’E TAŞIDI
Yaşanan elim kaza sonrası olay yerine giden ve tren istasyonunda temizlik, güvenlik, ısınma gibi sorunları yerinde tespit eden Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı İsmail Karaismailoğlu’ndan yazılı olarak cevaplamasını talep etti.
Keven, talebinde şunları dile getirdi:
“Ankara – Kayseri demiryolu hattı üzerinde bulunan Yerköy, Şefaatli ve Yenifakılı ilçe istasyonlarında yeterli sayıda personel çalıştırılmadığı ile ilgili kamuoyunda şikayetler bulunmaktadır. Cumhuriyetin 100 yıl önce inşa ederek Anadolu halkının hizmetine sunduğu bu istasyonlar bugün adım adım insansızlaştırılmaktadır.
Bu bağlamda,
1-    Şefaatli ve Yenifakılı ilçe istasyonlarında bir güvenlik personeli dahi çalışmamaktadır. Şefaatli ve Yenifakılı istasyonlarına güvenlik personeli ve trenlerin rötar bilgisini paylaşacak bir istasyon görevlisi görevlendirilecek midir?
2-    Şefaatli ve Yenifakılı istasyonlarında bulunan yolcu bekleme salonlarındaki elektrikli sobalarını çalıştıracak, istasyonun düzenini sağlayacak bir personel görevlendirilecek midir?
3-    Şefaatli ve Yenifakılı istasyonlarında halihazırda bulunan işçi ve memur kadroları nelerdir? Bu kadrolar ilçe istasyonlarında neden görev yapmamaktadır? Şefaatli ve Yenifakılı istasyonları neden ıssız istasyon haline getirilmiştir?”

Etiketler

#Yenifakılı

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ