CHP’DEN ANKARA ÇIKARMASI

Okuduğunuz haber
BAŞKAN AKAY’A SEVGİ SELİ

MHP’den kapsamlı çalışma

Anasayfa   /    Güncel    /    BAŞKAN AKAY’A SEVGİ SELİ

BAŞKAN AKAY’A SEVGİ SELİ

Boğazlıyan, Yenifakılı, Yamaçlı, Sırçalı’da pancar üreticisinin bağrına bastığı Hüseyin Akay, Yoğunhisar Köyü’nde de yoğun bir ilgiyle karşılandı

GÜNCEL      16 Haziran 2022 - 15:01     0

BAŞKAN AKAY’A SEVGİ SELİ

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ın, pandemi sorununun ortadan kalkmasıyla birlikte başlattığı ziyaret turları tüm hızıyla sürüyor. Boğazlıyan Merkez başta olmak üzere, Yenifakılı, Bektaşlı, Yamaçlı, Sırçalı’daki çiftçilerle bir araya gelen ve binlerce üreticinin sevgisine mazhar olan Başkan Akay,  dün de Yoğunhisar Köyü’nde yüzlerce pancar üreticisiyle buluştu. Sevginin, hoşgörünün, samimi ve sıcak sohbetin hakim olduğu ziyarette, Akay’ı bağrına basan çiftçiler, “Emanetimiz emin ellerde. Siz varken gaylemiz yok Başkanım” diye konuştu.

Kayseri Şeker Fabrikası’nı Türkiye’de rol model haline getiren, çiftçisine, işçisinin daha fazla kazanması noktasında pozitif ayrımcılık uygulayan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ın, pandemi sorununun ortadan kalmasıyla birlikte “nerede kalmıştık” sloganıyla başlattığı ziyaret turları adeta miting havasına bürünüyor.
Boğazlıyan Merkez başta olmak üzere, Yenifakılı ilçesi, Bektaşlı Köyü, Yamaçlı ve Sırçalı Beldesi ziyaretlerinde çiftçinin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Akay, dün de Yoğunhisar Köyü’nü ziyaret etti.
Yoğunhisar Köyü kanaat önderleri ve yüzlerce pancar üreticisiyle biraraya gelen Başkan Akay, hoş sohbet edip çiftçileri mutlu ve moralli görmenin mutluluğunu yaşadı.
Yoğunhisar halkının misafirperverliğinden, sıcak ilgi ve alakasından, samimi davranış ve gülen yüzlerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hüseyin Akay, pancar üreticilerinin sorun ve beklentilerini bir kez daha dinleme fırsatı buldu.
Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’nin de ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini, bu süreçte Kayseri Şeker olarak imkanlar dahilinde hiç kimseyi mağdur etmediklerini dile getiren Başkan Akay, bu desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.
Türkiye’deki şeker fabrikalarında örneği olmayan mazot uygulamasının üreticinin pancar ekimini kolaylaştırdığını anımsatan Başkan Akay, Nisan ayında başlattığımız uygulamada verdiğimiz mazot litre fiyatını eleştiren olmuştu. Bugün ise mazot fiyatının bunun çok üzerine çıktığını belirtti.
Pancar Kooperatifi’nin kar gütmeyen bir kuruluş olduğunu bir kez daha anımsatan Akay, mazotta olduğu gibi gübrede de büyük fedakarlıkların yapıldığını vurguladı.
Gübreye  sübvansiye sağladıklarını dile getiren Hüseyin Akay, “Kayseri Şeker’in gübreden, tohumdan ve buna benzer ürünlerden para kazanmak diye bir düşüncesi yok. Tek derdimiz çiftçimizin para kazanması ve üretmeye devam etmesidir. Biz bu süreçte elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar çiftçimize destek vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
ÇİFTÇİ PARA KAZANACAK
Çiftçilerin pancar fiyatlarının yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceği sorusu üzerine açıklamada bulunan Başkan Hüseyin Akay, girdi maliyetlerinin halen artmaya devam ettiğini, bu artışın takip edildiğini ve gözlemlendiğini dile getirerek, pancar sökülmeden önce yapılacak hesaplamalarla yeniden bir fiyatın açıklanacağı müjdesini verdi.
Akay konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Aralık ayında biliyorsunuz her şey artmaya başlamıştı. Girdi fiyatlarının artmasıyla birlikte çiftçinin pancardan uzaklaştığını gördük. Yaptığımız araştırmalarda çiftçinin Ton başına 600-650 TL. beklenti içerisinde olduğunu öğrendik. Bu fiyatın kurtarmayacağını düşündük ve yapılan hesaplamalar sonucunda 700 TL. gibi bir hesap çıktı. Bunun üzerine biz 720 TL. fiyat açıkladık. Türkiye’de bunu yapan ilk kuruluş biziz. O tarihte hiçbir firma ne değerlendirme yaptı ne de fiyat açıkladı. Bizden sonra hepsi dikkat kesildi. Yaklaşık 2 hafta sonra onlar da fiyat açıkladı. 
Fiyat artışlarının sürmesiyle birlikte avans fiyatını 1,000 TL,’ye çıkardık. Sizler de yeniden pancar ekme konusunda bir değerlendirme yaptınız. Dediniz ki, şirketimiz çiftçiyi kendi haline bırakmıyor, bizlere sahip çıkıyor. Girdi maliyetlerine karşı ezdirmiyor diyerek yeniden pancar ekmeye başladı.
Girdi maliyetleri halen artmaya devam ediyor. Bu artışı bizlerde takip ediyor ve gözlemliyoruz. Pancar fiyatlarını her hafta, her ay açıklamanın bir manası yok. Eylül ayının başında pancar sökülmeden önce yeniden hesap yapacağız. Çiftçimizin geçimini sağlayacağı, para kazanacağı bir rakamı açıklayacağız.”
Yaklaşık 2 saat süren ve hoşbir sadanın bırakıldığı sohbet sonrası, Yoğunhisar çiftçilerinden Turudu Duru’nun öğle yemeği ikramına geçildi. . 
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ