Hakim Nagihan Sel, son yolculuğuna uğurlandı

Okuduğunuz haber
AKAY’A REKOR DESTEK

KKKA hastalığı şüphesi olan kişi hayatını kaybetti

Anasayfa   /    Güncel    /    AKAY’A REKOR DESTEK

AKAY’A REKOR DESTEK

Türkiye’de ilkleri yaşayan pancar üreticileri, stadyumu “Başkan Akay” sloganlarıyla inletti

GÜNCEL      01 Eylül 2022 - 00:35     0

AKAY’A REKOR DESTEK

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 69’uncu Mali Genel Kurulu, rekor katılımla gerçekleştirildi. Yaklaşık 10 bin gerçek pancar üreticisinin katıldığı Genel Kurul’da Kayseri Kadir Has Stadyumu “Başkan Hüseyin Akay” sloganlarıyla inlerken, Akay yaptığı konuşmada, “Hedef 4. fabrika, hedef 'kızıl elma.' Biz bu yolu aziz çiftçimizle, çalışanlarımız ve yönetimimizle beraber yürüteceğiz" dedi.

12 yıllık görev sürecinde; gerek şeker fabrikalarına ve gerekse pancar üreticilerine ilkleri yaşatan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’a bir rekor da üreticiler kırdırdı. Dün gerçekleştirilen Kooperatif’in 69’ncu Mali Genel Kurul’una katılmak için Kayseri, Yozgat ve Sivas illeri başta olmak üzere birçok bölgeden gelen yaklaşık 10 bin çiftçi, Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu’nu doldurdu. 
REKOR KATILIM, REKOR DESTEK
Konya, Amasya, Adapazarı gibi onlarca pancar kooperatifi’nin mali genel kurulları binlerle ifade edilirken, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Mali Genel Kurulu’na 10 bin kişinin katılması Türkiye’nin dikkatlerini üzerine çekti.
Yapmış olduğu hizmet ve yatırımlar başta olmak üzere; ilkeli, seviyeli, adaletli, istikrarlı ve tutarlı liderlik anlayışı ile şeker fabrikalarını Türkiye’de rol model haline getiren Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’a destek olmak üzere sabahın erken saatinde stadyumu dolduran gerçek pancar üreticileri, Başkan Akay’a olan sevgilerini, güvenlerini yapılan oylamada bir kez daha ortaya koydu.
ŞÖLEN HAVASINDA GENEL KURUL    
Büyük Şeker Ailesi’nin buluşmasına vesile Genel Kurul’da konuşan Başkan Akay, 
"11,5 yıl önce devlet bizi buraya görevlendirdi. Devamında ise 3 dönemdir sizin oylarınızla bu görevi sürdürüyoruz. Ben koltuğa yapışmış biri değilim. Ben Türk çiftçisine hizmet edebiliyorsam burada kalmamın bir anlamı var. Şahsımla ilgili bir koltuk davasının peşinde değilim. Çiftçiye hizmet maksadıyla buradayım. Siz karar verdiğiniz sürece de bu böyle devam edecek" dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası’nın sektördeki yükselişinin herkes tarafından takdir edildiğini ve yükselişin hızlanarak süreceğini vurgulayan Başkan Hüseyin Akay, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:
HEDEF 4. FABRİKA, HEDEF KIZILELMA
“Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin Türkiye'nin önde gelen kooperatiflerden birisidir.
Bu kuruluşa sahip çıkalım. Bu güzide kuruluş inşallah daha da güçlenerek hızlı bir şekilde bu hizmeti devam ettirecektir. Bizim hedefimiz çiftçinin geliri ve geçimi artırmak, çiftçimizi namerde de merde de muhtaç etmemek. Bu şiarla çalışıyoruz. Kayseri Şeker sektörde adım adım ilerliyor. Kayseri Şeker 3. fabrikasını alan sektördeki tek güç olarak büyümesine devam ediyor. Bu yönetim Turhal Şeker Fabrikası'nı aldı. Geçtiğimiz haziran ayında da borcunu bitirdi. Hedef 4. fabrika, hedef 'kızıl elma.' Biz bu yolu aziz çiftçimizle, çalışanlarımız ve yönetimimizle beraber yürüteceğiz.”
Konuşmanın ardından mali bilanço oy çokluğuyla kabul edildi.
Mali Genel Kurul sonrası Kayseri Şeker Fabrikası’na akın eden binlerce çiftçi,burada da Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’a ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı uğurlu olsun dileklerini iletti.
BAŞKAN AKAY’DAN TEŞEKKÜR
Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, burada yaptığı konuşmada, “Kayseri pancar Kooperatifimizin 69. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı çok sayıda üreten gerçek çiftçimizin katılımı ile çok şükür kazasız, belasız sonuçlandı. 
Genel Kurulumuzun güvenli ve olaysız bir şekilde yapılabilmesi için olağanüstü tedbir alan ve gayret gösteren ve düzenli bir şekilde yapılmasını sağlayan başta Kayseri Valiliğimiz olmak üzere, il Emniyet Teşkilatına, İlgili tüm mensuplarına, Tarım İl Müdürlüğümüze ve görevli personeline Kurumumuz, Yönetim Kurulumuz ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum.
Aziz çiftçimizin güvenini tazelemesi sorumluluğumuzu daha fazla artırmıştır. 
Bir süre meşguliyet oluşturan bu sürecin tamamlanması ile artık iş-güç zamanı ve işlerimizi başarı ile yönetme zamanı. 
Allah üreten Aziz çiftçimizin güvenine bizi layık eylesin. Ürünlerini bereketli, bol kazançlı eylesin” dedi.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ