Milletvekili Başer’den 23 Nisan Mesajı

Okuduğunuz haber
285 KİŞİ YOZGAT’TA

GİRİŞ – ÇIKIŞ YASAKLANDI

Anasayfa   /    Güncel    /    285 kişi Yozgat’ta

285 kişi Yozgat’ta

Almanya’dan Yozgat’a gelen biri çocuk 285 Türk vatandaşı, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında gözetim altında tutulmak üzere Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait öğrenci yurduna yerleştirildi. 

GÜNCEL      23 Nisan 2020 - 01:07     0

285 kişi Yozgat’ta

Dün akşam saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı’na gelen 285 Türk vatandaşı, polis eşliğinde 11 otobüs ile Yozgat’a getirildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sürmeli Öğrenci Yurduna getirilen vatandaşlara maske dağıtılıp ateş ölçümleri yapıldı. Daha sonra vatandaşlar, yurtta tek kişilik olarak hazırlanan odalara yerleştirildi. 
Vatandaşların 14 günlük karantina sürecinde ihtiyaçları Türk Kızılayı ve AFAD tarafından karşılanacağı belirtildi. 
Yurda dönen vatandaşlardan Gönül Sevinç Akyıldız, “Çok mutluyuz, devletimize teşekkür ederiz bu hakkı bize tanıdığı için 14 gün boyunca burada kalacağız” dedi. 
Seyfullah Koç ise “Uzun zamandır yurt dışındayız, topraklara döndük çok şükür, memleketimizdeyiz. Emeği geçenlerden Rabbim razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu hakkı tanıdığı için çok teşekkür ediyorum. 14 gün buradayız inşallah sağ salim eve döneriz” şeklinde konuştu. 
Osman Nuri Yeşilyurt isimli vatandaşta yurda döndüğü için mutlu olduğunu söyleyerek “Yurdum benim cennetim, yurduma döndüğüm için çok sevinçli ve mutluyum. Avrupa’yı gördüm bu ülkeye kem gözle bakanlar Türkiye’nin nasıl büyük bir devlet olduğunu görsünler. Rabbime şükürler olsun ülkemize döndük. Avrupa’da maske bile vermiyorlar, böyle devleti hiçbir yerde göremezsiniz. 14 gün değil 114 gün kalırım, aç susuz kalır ama yine de ülkemde kalırım” ifadelerine yer verdi.

Etiketler

#Yozgat

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ